torsdag den 6. marts 2014

Ang. Han Herred og Fjerritslev som verdens centrum


 1. Lars Bo Nørgaard: den er helt gal, Homer har sovet i timen, jvf artikel
2 kommentarer:

 1. Hvis det er Galmarunionen, I snakker om, så er det det. Og så ikke mere om det. Gider ikke diskutere det. Hvis det er andre ting, så kan vi mødes på hver side af Fjorden, og så ka vi se hvem der kan kaste længst og slå smut med de de største dyr og en hest. Søndenfjordsholdet stiller i kansas. Sig, når I lissom er klar. Og I kan tage jeres bedstemor med. Vi kan allyvl ikk se forskel på folk altså nordenfjordsfolk. Slut. Og bøv.
  SvarSlet
 2. Træls at høre på hvad du har at sige, Knud. At der skal være fjendskab og tænders gnidsel, gnubbede ord og min vovhunds far gik med mere skinnende diamanter end din vovhunds far som slet ikke havde nogen diamanter, men kun tør hud under pelsen og slet ikke særligt meget pels og faktisk aldrig fik en søn og slet ikke var en vovhund men en bette rottefjæs, faktisk bare lidt snask og pibeudkrads i nogen vi ikkengang gider høre oms drivhus som var grimt og med baldrede ruder og der ku lissom ikke gro andet end skægpest. Jeg har travlt med at lave en god og dejlig verden sammen med Louise, og du måtte godt have været med, men nu er paskontoret lukket, vi skal ha lagkagefest og øltelt og dansetrin. Surt sådan noget som du gør, Knud, og som gør det træls, mest for dig selv.
  SvarSlet
 • Knud Steffen Nielsen Små børn og små fowl. Pip, sir de. Og fut fut med djer næb. Uha, vi er så fåle og rasende Welbegawt. Vi kommer fra Hjallerup. Og vi solgt' en trepattet hest. Nå, nej, we køwt jen. Og byttet en sæk katofler for en purs æwlflæsk. Hurra hvor det går. Og sows i æ lomm og sows i æ hår. Og røw, den går. Og engång har we wot til brænd-dæk-koncert mæ Fede Finn og potplanterne. We vandt en dytbamse og en livrem. Og så vidre og så vidre, de kvidre.
 • Lars Bo Nørgaard Skruer du lige lidt op for musikken, Louise? Og mere kød på grillen. Kan lissom mærke det på vinden, at hans næsebor vejrer, og luften er osse blevet lidt mere fugtig.
 • Knud Steffen Nielsen Vi ka ikk høre en skid her på den rigtige side af Fjyren. Vi har stærkmandskonkurrence. Nej vi havde. 3 af vores folk og så 3 nordenfjords, som i den grad er på vej hjem. Jeg måtte gipse dem helt til, da de var nede og tygge græsmåtter. jeg spurgte dem, om de var ved at opføre Køerne på Marken af Rendski Korsakoff. De sagde ikke noget. Jeg hentede vores helt store megafon. Det hjalp heller ikke noget. Tværtimod fyldte de den med spændende sager. Så gav jeg dem en sølvmedalje hver. Og en tur med Falcks Fejeblad. En andenplads ud af to er da flot.
 • Knud Steffen Nielsen Godt, at I har givet op.Louise og Lasse.
 • Lars Bo Nørgaard Jow. Syntes godt jeg ku høre noget knirken og piw; troede først at det var fordi Jytte og Halvmånen var gået op på høloftet, men så sad de og sang og spillede på skeer ovre ved kagebordet. Så var det jo så Hr. Knuttegut, som skrålede nede søndefjords fra om at der var ål i hans røjsere og hvor træls det var at være viklet ind i elhegnet. Så spurgte jeg Kalle, Kalle og Tøffe (de 3 nordenfjords tenorer) om de osse ku høre det. Og jow, det ku de da, faktisk havde de været inviteret til noget konkurrence nede ved Knutte, men da de var kommet, havde de fundet ham der i hegnet og helt rød og alle mulige farver som man slet ikke skulle tro den menneskelig hud lissom kunne ha. Så havde de først forsøgt at få viklet ham ud, men til sidst besluttet at det nok var det som holdt ham i live, de små stød, så de nænnede ikke, men er i gang med at lægge mere eltråd ud, så han kan komme med helt hen til vores festligheder. Og det ku da osse være herligt med ål til natmad.
 • Knud Steffen Nielsen Ja, jeg nåede -efter de tre søndenfjords-helte var sendt hjem i en udpræget hvilevogn (Falck)- at lægge lidt nyt strøm ind i et par landejendomme ved Løgstør.
  Som det da kildrede og gjorde ved. Jeg bad elværket om at give den lidt mere, da lysene blinkede noget inde ved to af husene. Og det gjorde de så. Og tak til Nordjysk elhandel. Nå jeg viklede så elkabler og transformatorstationen af, da der er kortaften hos Kylle i aften. Vi spiller om penge og damer. Og jeg kommer selvfølgelig, selvom jeg er træt af de sidste hovedgevinster, jeg har haft nu en 14 dages tid. De gør sig til. Røde læber og tydelig slavisk accent men det jeg har brug for er at få ordnet stakittet over mod Svenne. Det faldt på Kvindernes kampdag, da Kisser smed Svenne ud i stakittet. Ikke at han havde gjort noget. Men Kisser ville godt lige fejre dagen.
 • Lars Bo Nørgaard Ok. Skal hilse fra Løgstør og sige tak for el, det er noget helt vildt godt el de har der, vidste bare ikke at det var fra dig, Knutte. Men må tilbage til festen. Godt kortspil, osse til Kylle og ko. Kender ham jo fra efterskolen, hvor han mest blev kaldet for Klatkagen. Prøv at sige det til ham. Og tør vædde med at han ikke har fået nogen børn, så er det jo dejligt at høre at I kan holde hinanden med selskab.


 • Knud Steffen Nielsen Nej, det er sandelig mig, der har været en oppustet avekat, en slubbert og en werthers uechte barn af røverhøvding. Men det har været en slags manddomsprøve for os begge. Du behøver ikke sådan en prøve, da du er det herligste mandfolk, jeg nogensinde har set og oplevet og hilst på og altmuligt. Så det var sådan en slags Pallis Tivoli, jeg lige skulle puste op og bryste mig ved. Og lissom skyde alle bamser ned i et skydetelt, der slet ikke kunne nogetsomhelst. Næste gang vi ses, hvorsomhelst, insisterer jeg på at bære dig rundt i guldstol hvorsomhelst, nå det har jeg allerede skrevet en agng. men det skal bare siges igen og igen. Og mon ikke osse vi får plads til et fakkeltog, Jeg omdirigerer lige det fakkeltog, folk ville lave til mig, til dig i stedet for. 
  Jeg glæder mig bare sådan.
 • Knud Steffen Nielsen Du må ikke vise Zara, hvilken skidtknægt og uvorn, jeg har været. Det må du bare ikke.
 • Lars Bo Nørgaard Er du ved at være lidt træt i koderne af alt det elhegn?
 • Lars Bo Nørgaard Og jeg kan ikke gøre noget med at Zara ikke skal vide noget, for hun har sat sådan en slags meget højteknologisk sugerør ind i mit hoved, så alt der kommer ind i mit hoved og sker derinde det osse kommer ind i hendes hoved og så er der nogen gange ballade. Kan allerede mærke at der er en hel hær af de der helt vilde nørrebrotissemyrer på vej gennem røret nu, og så blir der bare ikke mere skønsøvn til mig. Elsker hende. Og jeg blir bedre. Måske vil hun osse godt gi dig et sugerør, Knud. Nej, det tror jeg ikke, jeg ved det ikke. Hun er bare den skønneste.
 • Lars Bo Nørgaard PS: jeg mente ikke noget af det jeg skrev om Zara på nogen forkert måde, kun på den rigtige, mest rigtige.
 • Zara Palmquist godt Lars Bo, På den helt rigtige måde. (for hvis du havde skrevet eller tænkt andet, så havde jeg sendt endnu en hær af tismyr.) Knud du må også godt få et sugerør. Det er livsforbedrende, da det fjerne angsten for at blive overvåget: Du bliver nemlig helt og aldeles overvåget, helt ind i hjernebarken. Du kan selv vælge, hvem der for lov til at komme ind i hovedet på dig. Det kan være en kendt person, eller en anden slags offentlig ansat.
 • Knud Steffen Nielsen Det med sugerøret vidste jeg godt. men det andet troede jeg var en løgnehistorie, men nu har jeg det fra dig, Zara, så ved jeg det er rigtigt.
 • Lars Bo Nørgaard Det er rigtig godt med sugerøret.

5 kommentarer:

 1. Hvis det er Galmarunionen, I snakker om, så er det det. Og så ikke mere om det. Gider ikke diskutere det. Hvis det er andre ting, så kan vi mødes på hver side af Fjorden, og så ka vi se hvem der kan kaste længst og slå smut med de de største dyr og en hest. Søndenfjordsholdet stiller i kansas. Sig, når I lissom er klar. Og I kan tage jeres bedstemor med. Vi kan allyvl ikk se forskel på folk altså nordenfjordsfolk. Slut. Og bøv.

  SvarSlet
 2. Træls at høre på hvad du har at sige, Knud. At der skal være fjendskab og tænders gnidsel, gnubbede ord og min vovhunds far gik med mere skinnende diamanter end din vovhunds far som slet ikke havde nogen diamanter, men kun tør hud under pelsen og slet ikke særligt meget pels og faktisk aldrig fik en søn og slet ikke var en vovhund men en bette rottefjæs, faktisk bare lidt snask og pibeudkrads i nogen vi ikkengang gider høre oms drivhus som var grimt og med baldrede ruder og der ku lissom ikke gro andet skægpest. Jeg har travlt med at lave en god og dejlig verden sammen med Louise, og du måtte godt have været med, men nu er paskontoret lukket, vi skal ha lagkagefest og øltelt og dansetrin. Surt sådan noget som du gør, Knud, og som gør det træls, mest for dig selv.

  SvarSlet
 3. Små børn og små fowl. Pip, sir de. Og fut fut med djer næb. Uha, vi er så fåle og rasende Welbegawt. Vi kommer fra Hjallerup. Og vi solgt' en trepattet hest. Nå, nej, we køwt jen. Og byttet en sæk katofler for en purs æwlflæsk. Hurra hvor det går. Og sows i æ lomm og sows i æ hår. Og røw, den går. Og engång har we wot til brænd-dæk-koncert mæ Fede Finn og potplanterne. We vandt en dytbamse og en livrem. Og så vidre og så vidre, de kvidre.

  SvarSlet
 4. Vi ka ikk høre en skid her på den rigtige side af Fjyren. Vi har stærkmandskonkurrence. Nej vi havde. 3 af vores folk og så 3 nordenfjords, som i den grad er på vej hjem. Jeg måtte gipse dem helt til, da de var nede og tygge græsmåtter. jeg spurgte dem, om de var ved at opføre Køerne på Marken af Rendski Korsakoff. De sagde ikke noget. Jeg hentede vores helt store megafon. Det hjalp heller ikke noget. Tværtimod fyldte de den med spændende sager.Buuple, Gupple, Brudfr. Så gav jeg dem en sølvmedalje hver. Og en tur med Falcks Fejeblad. En andenplads ud af to er da flot

  SvarSlet
 5. Nej, det er sandelig mig, der har været en oppustet avekat, en slubbert og en werthers uechte barn af røverhøvding. Men det har været en slags manddomsprøve for os begge. Du behøver ikke sådan en prøve, da du er det herligste mandfolk, jeg nogensinde har set og oplevet og hilst på og altmuligt. Så det var sådan en slags Pallis Tivoli, jeg lige skulle puste op og bryste mig ved. Og lissom skyde alle bamser ned i et skydetelt, der slet ikke kunne nogetsomhelst. Næste gang vi ses, hvorsomhelst, insisterer jeg på at bære dig rundt i guldstol hvorsomhelst, nå det har jeg allerede skrevet en agng. men det skal bare siges igen og igen. Og mon ikke osse vi får plads til et fakkeltog, Jeg omdirigerer lige det fakkeltog, folk ville lave til mig, til dig i stedet for.
  Jeg glæder mig bare sådan.

  SvarSlet