fredag den 21. december 2012

Jorden gik ikke under. Det fejres med en reklame for næste års skriveklubber på Hovedbiblioteket.

Fiktionsklubben - Ny sæson for Hovedbibliotekets skriveklubber

18 december 2012 af Lea Fløe Christensen
Vil du gerne vil blive bedre til at mestre ordene, sproget, historierne, og møde andre med samme skrivekløe?

(Illustration: Sara Houmann Mortensen)

De sidste par år har biblioteket haft stor succes med voksenskriveklubben FIKTIONSKLUBBEN. Så FIKTIONSKLUBBEN har fået vokseværk og er blevet til fire klubber. Samtidig lader den de mest øvede flyve fra reden og fokuserer på alle jer, der kan mærke skrivekløen men ikke just har en næsten-færdigskrevet roman klar i skrivebordsskuffen. Alle, der gerne vil blive bedre til at mestre ordene, sproget, historierne, og møde andre med samme kløe. Underviserne er yngre, undervisningserfarne litteraturformidlere og forfattere.
I forårssæsonen er FIKTIONSKLUBBEN fire hold:
Fiktionsklubben Ung (17-22 år)Har du lyst til at skrive historier eller digte, er du vild med ord og alt det, ordene kan? I Fiktionsklubben Ung mødes unge skriveglade og får masser af overraskende inspiration og seriøs undervisning. Underviser Adda Djørup.
Hver tirsdag, 8 tirsdage kl. 16.30-18.30, marts-maj. 320 kr.
Fiktionsklubben Start
Hvad er det for noget, det med at skrive fiktion? I Fiktionsklubben Start mødes vi om skriveglæden: hvordan får jeg taget hul på at skrive skønlitterært? Hvad virker og hvorfor virker det? Vi skal øve og øve og læse og skrive. Underviser Line Kveiborg.
Hver anden onsdag 16.30-18.30, 8 onsdage, februar-juni. 500 kr.
Fiktionsklubben Prosa
Er du så småt i gang og vil gerne skubbes kærligt og kompetent videre ud i prosaskrivningens verden? I Fiktionsklubben Prosa gennemgår vi tekster, laver øvelser, lærer om plot, teknik mm. - øvelser og længere tekstskriveforløb. Underviser Lars-Bo Nørgaard.
Hver anden mandag 16.30-18.30, 8 mandage, februar-juni. 500 kr.
Fiktionsklubben Bib
Kan en 1950ertekst om rumfart blive nærværende poesi? Hvordan er Hemmingway uden dialog og hvad kan vi lære af Bo Bedre? Vi går på jagt i bibliotekets hjørner og kældre, danser med ordene og lader nye tekster opstå i en blanding af avantgarde og Jørgen Clevin. Kurset er en uhøjtidelig ordlegestue for alle, der har lyst til at lade sig inspirere ved eksperimenter med bøger, ord, historier. Underviser Lea Fløe Christensen.
Ca. hver mandag, 6 mandage marts-maj. 350 kr.
Tilmelding:
Der er tilmelding efter først-til-mølle princippet fra 4. januar.
Tilmelding til Fiktionsklubben Ung på mafisc@kff.kk.dk
Tilmelding til Fiktionsklubben Start, Prosa og Bib på lea.floe.christensen@kff.kk.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar