søndag den 2. december 2012

I mellemtiden ude i den virkelige. Klip fra Politiken.dk


MOTION 14. NOV. 2012 KL. 12.03

Randers vil have evig sne over regnskoven

En 110 meter høj 'Snowdome' med skitræning året rundt er på tegnebrættet.

SKIDOME DENMARK

Ambitiøs skiprojekt i samarbejde mellem
  • Cebra Arkikter i Aarhus
  • Danski i Randers
Mere info på deres hjemmeside

Se også
»I al sin enkelthed går det ud på, at vi i stedet for at tage til Alperne, tager skiløbet med herop«, siger Mikkel Frost fra Cebra Arkitekter i Aarhus, der har tegnet verdens største indendørs skiland, 'Skidome Denmark' til Randers.
Det enorme anlæg, består af tre buer, der ovenfra ligner et snefnug eller en edderkop, som skræver over Gudenåen og byens kendte trope-Zoo Randers Regnskov.
Den øverste bue er 110 meter høj, og konstruktionen kommer til at indeholde både pister af forskellige sværhedsgrad, hotel, restaurant med udsigt, afterski, shopping og selvfølgelig skiudlejning.
Sneen vil være 'rigtig' sne efter den gode gamle opskrift vand tilsat frost. Og pisterne vil blive kopieret efter kendte bjergsider i Alpe d'Huez med mulighed for at justere på hældinger og pukler, så bjergene bliver ved med at være sjove, også for stamkunder.
Også for begyndere
Målet er at give skifolket mulighed for at kunne fintune bevægelserne uden transportomkostningerne. Og så håber initiativtagerne, at de nærliggende bakker vil kunne lokke nye skiløbere ind i den hvide verden på en relativ billig og tryg måde.
Dertil kommer at oversiden på de tre buer vil indgå i den østjyske bys intrastruktur. På den ene bue vil man døgnet rundt kunne stå på ski på nylonbørster. En anden bue vil blive af beton med mulighed for skateboard og andre former for rullesjov. Mens den sidste bliver beklædt med græs og skal fungere som en rekreativ gangsti med spektakulær udsigt over Gudenåen.
Endnu er der dog hverken givet byggetilladelse eller fundet de nødvendige penge, som er anslået til tre milliarder kroner. Men folkene bag Skidome Denmark mener, de har fat i en bæredygtig ide.
Regnskov og store tanker»Når vi kan bygge en regnskov i Randers, som bliver en kæmpe succes, så kan vi vel også lave os vores eget bjerg«, siger Anders Højlund fra rejsebureauet Danski, der har hovedkvarter i Randers og som har stillet sig i spidsen for at gøre projektet til virkelighed.
»Vi tænker stort her. Vi gad ikke komme med noget forkølet. Så her er et bud, og det er seriøst ment. Men hvis det viser sig, at vi skal finde en anden placering, eller at vi måske må droppe en af buerne, så er vi åbne for diskussionen senere«, siger Anders Højlund.
Indtil videre har 31.000 mennesker set visualiseringen af drømmen:
TVSkidome Denmark på Youtube (eksternt link)
Og over 1.800 har 'liket' Facebooksiden på de fjorten dage, hvor projektet har været kendt.
Kommentarerne deler sig stort set i to lejre. De der er helt vilde og ikke kan vente. Og så er der de, der synes, at det hellere skulle have ligget i København.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar