mandag den 8. oktober 2012

Først skrev Jens Ole et brev til Julemanden. Så skrev Julemanden til Jens Ole. Nu skriver Jens Ole tilbage til Julemanden.

Kære Julemand. Jeg bliv rigtig glad for dit brev til mig her midt i oktober. Du må ha meget travlt nu med gaver og holde piske over nisserne, som jeg ved kan lave løjer hvis man ikke hel tiden holder snoren kort på dem. Men det er lang tid siden jeg skrev. Flere år. Og jeg skriver bedre nu hvor mine fingre passer bedre til tasterne fordi jeg har øvet mig og er vokset større. Er stadig ikke voksen, det kan jeg godt indrømme. Men tættere på hver dag. Men har ikke travlt. For man skal hav det hel med ellers blir man som en snegl som har et alt for stort hus og rutsjer rundt i det og farer vild i sin egen skal. Men vil sige tak for historie om Vortegrisen og modelpigen. Den var god. Men også alt for let for mig at forstå. Mig som kun læser filosofi og kvantefysik nu. Og vedaerne og er meget tæt på at nå til bunds i at forstå universet og bevidsthedens væsen og sammenhængen mellem de to ting som er de ting der findes. Jeg ønsker mig ikke mere. Jeg har været i Indien og snakket med de hellige mænd. Og de fortalte også om dig. At engang var du også én af dem. Men blev så mere interesseret i forblændelsen og legetøj og at være herre over nisserne og rensdyrene. De siger du tager for mange tossesvampe. Og du flyver slet ikke rigtigt men kun i dit hoved. Det synes jeg du må selv om. Men jeg gider ikke høre på sådan noget pjatværk mere. Det er ligesom Knud St. som ryger for lange cigaretter og Onkel Kaj E. som ikke vil andet end bajer og damer og dunkebas. Og selv Oberst Nørgaard og Doktor Emig kan jeg blive skuffet over. Da vi var i Indien gik de hele tiden og grinede af de vise mænd bare fordi de gik rundt måske helt uden tøj på eller aldrig vaskede sig eller sov midt på gaden. De vil ikke forstå nogen ting. Om at vi kun er støv og partikler. Nu griner du nok også af mig. Men jeg græder over menneskets dårskab og vil hellere bo hvor jeg gør nu ude i skoven sammen med de kloge skader og de muntre krager og leger aldrig mere krig. Det var bare det jeg ville sige. Men synes stadig at det er godt nok du findes, bare synes jeg du snart skal finde dig et andet arbejde og bruge iltapparatet selv og tænke lidt mere over tingene. 

Kærlig hilsen Jens Ole.
Og jeg hedder ikke Niels Ole som du skriver. Men sådan går det når man spise for mange tossesvampe. Jeg vil gerne snakke mere med dig, hvis du vil høre efter, hvad en dreng har at sige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar